Рецепт кофе!

Латте зі смаженим зефіром

Цей латте – найкращий в світі: вершковий латте, міцна чашка кофеїну і тости з зефіром. У холодний день як сьогодні це ідеально!

Для два латте:

  • ½ чашки гарячого еспресо (або міцної кави) 
  • ½ чашки молока на пару 
  • 50г смаженого сиропу зефіру (або за смаком) 
  • 1 стакан зефіру 
  • Шоколадний сироп 
  • Додаткові смажені зефіри

Для смаженого маршмеллового сиропу:

  • 1 чашка цукру
  • 1 стакан води
  • 10 великих зефиров
  • 1 чайна ложка ванільною пасти або екстракту
  • Щіпка дрібної солі

Спосіб приготування:

Доведіть цукор і воду до кипіння в маленькій каструлі на середньому вогні. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.Обережно додайте зефір в гарячий сироп і збийте до повного розчинення.Збийте ваніль і сіль перед тим, як знімати каструлю з вогню. Дайте сиропу трохи охолонути.
Розділіть сироп і еспрессо між двома кружками і залийте в кожне парове молоко. Помістіть велику ложку зефіру зверху і підпаліть його за допомогою кухонного пальника (або помістіть його під жаровню в духовку на хвилину, уважно спостерігаючи).Подавати негайно, при бажанні приправивши шоколадним сиропом, крихтами мигдалю, кексів і смаженими зефір. Перед тим, як наповнити рідиною, я люблю обвалювати келихи в шоколадний сиропом, а потім занурити їх в крихти мигдалю і кексів.

Смачного!

Кошик
Прокрутити вгору