Латте зі смаженим зефіром
Цей латте – найкращий в світі: вершковий латте, міцна чашка кофеїну і тости з зефіром. У холодний день як сьогодні це ідеально!
Для два латте:
- ½ чашки гарячого еспресо (або міцної кави)
- ½ чашки молока на пару
- 50г смаженого сиропу зефіру (або за смаком)
- 1 стакан зефіру
- Шоколадний сироп
- Додаткові смажені зефіри
Для смаженого маршмеллового сиропу:
- 1 чашка цукру
- 1 стакан води
- 10 великих зефиров
- 1 чайна ложка ванільною пасти або екстракту
- Щіпка дрібної солі
Спосіб приготування:
Доведіть цукор і воду до кипіння в маленькій каструлі на середньому вогні. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.Обережно додайте зефір в гарячий сироп і збийте до повного розчинення.Збийте ваніль і сіль перед тим, як знімати каструлю з вогню. Дайте сиропу трохи охолонути.
Розділіть сироп і еспрессо між двома кружками і залийте в кожне парове молоко. Помістіть велику ложку зефіру зверху і підпаліть його за допомогою кухонного пальника (або помістіть його під жаровню в духовку на хвилину, уважно спостерігаючи).Подавати негайно, при бажанні приправивши шоколадним сиропом, крихтами мигдалю, кексів і смаженими зефір. Перед тим, як наповнити рідиною, я люблю обвалювати келихи в шоколадний сиропом, а потім занурити їх в крихти мигдалю і кексів.
Смачного!